47d8eb6624587cac05b875a608f47da6--steam-bath-wellness

BANJO TURKE

Një banjë turke është një trajtim hidro-terapi me avull të nxehtë që ka një efekt të mrekullueshëm si në gjendjen mendore ashtu edhe fizike të të gjithëve që janë në gjendje të gëzojnë plotësisht përfitimet e saj. Një banjë turke është mjet i përsosur për stresin dhe reaksionet fiziologjike të pakëndshme që mund të provokojnë në sajë të efektit relaksues qetësues dhe gjithpërfshirës, që avulli i nxehtë ka në trup dhe në mendje.
Një banjë turke është kundërpërgjigja ideale për të gjitha ato tensione që krijojnë gjatë ditës së punës, duke dëbuar çdo lloj stresi. Ndjenja e mirëqenies së gjeneruar nga banjë me avull nuk kufizohet vetëm në psikikë.

Këtu janë vetëm disa nga gjërat e mira që trupi juaj mund të përfitojë

PËRFITIMET
Veprimi i parë i nxehtësisë është se zgjeron enët e gjakut që menjëherë përmirëson qarkullimin, duke prodhuar një efekt pozitiv tonik. Poret në lëkurë zgjerohen duke bërë të mundur pastrimin e thellë të lëkurës dhe pastrimin e plotë, të gjitha që përkthehen në lëkurë më të butë, më elastike me një shkëlqim të madh. Së bashku me rinovimin e qelizave, avulli ka një efekt qetësues në problemet e lëkurës, duke reduktuar aknet dhe pezmatim i lëkurës.

Vetitë e dobishme të një banjë turke gjithashtu mund të ndihmojnë njerëzit që vuajnë nga dhimbjet dhe dhimbjet e lokalizuara, meqë qarkullimi më i mirë i gjakut mbart më shumë oksigjen në zonat e dëmtuara dhe në mënyrë të pashmangshme sjell një zvogëlim të menjëhershëm të dhimbjes dhe shërimin më të shpejtë. Ngrohja ndihmon për të zhvendosur simptomat e ftohta të ftohtë duke dekasterizuar hundën dhe gjoksin dhe duke e bërë më të lehtë për të hequr qafe mukozën e tepërt.

Toksina të tilla si kripë, alkool, nikotinë, kolesterol, metale të rënda dhe organizma të tjerë invazivë dëbohen kur trupi nxehet në banjë turke, sikur basking në një ethe artificiale që jep shëndet. Në të vërtetë, kjo stimulim i gjëndrave të djersës është çelësi i suksesit të shquar të banjës turke, përfitimet shëndetësore të cilat janë njohur që nga ditët e Romës së lashtë.